Ingrid Menge - beeldend kunstenaar

Grafiek

Gefascineerd door grafiek en door digitale mogelijkheden probeer ik beelden te maken die over de grens gaan van de traditionele grafiek.

Siligrafie

Siligrafie, ofwel watervrije lithografie, is een techniek waarbij de tekening de drukinkt aan trekt en de siliconen laag de drukinkt afstoot. Dus een vorm van vlakdruk waarbij geen water gebruikt wordt in tegenstelling tot lithografie/steendruk.

RAAM

Binnenkort wordt in het grafische tijdschrift RAAM aandacht besteed aan deze techniek waar ik een van de weinigen ben in Nederland die hier mee bezig is. De techniek is ontwikkeld door Nik Semenoff , docent aan de Universiteit van Saskatchewan.

Een Drukte van Belang

Van 23 september t/m 31 oktober 2021 heb ik de expositie ‘Een Drukte van Belang’ georganiseerd. Dertig kunstenaars en gastkunstenaars uit Oss en omstreken, uit andere delen van ons land en over de grens lieten bezoekers de vele mogelijkheden en kunstvormen van grafische technieken zien in kleur en zwart wit. Er werden tevens demo's en rondeidingen gegeven. De expositie is met grote waardering ontvangen.


survivor

Survivor

onderdak

Onderdak

de-opstanding

De Opstanding

wortels-klein

wortels2-klein

takken-klein

structuur-klein2

bomen-en-takken-klein

rots

nature

birds kleur

birds

corona

reiken naar de hemel

kloof

wind

drie

kloof

rots

storm

downToEarth

kloof